Бойко Борисов си отвори цялото ветрило от възможности за съставянето на

...
Бойко Борисов си отвори цялото ветрило от възможности за съставянето на
Коментари Харесай

Райчев попари противници на Борисов,

Бойко Борисов си отвори цялото ветрило от благоприятни условия за съставянето на държавно управление. Това сподели за bTV социологът Андрей Райчев.

„ Той изигра един доста комплициран танц, в резултата на които има всички благоприятни условия – кеф ти болшинство, кеф ти кабинет с БСП и ДПС, през днешния ден се отхвърли от поддръжката на ПП-ДБ, само че на следващия ден може да я върне в играта, кеф и нови избори. Резултатът от тяхната обществена битка е този, че той освободи всички благоприятни условия “, изясни той.
-->
Социологът акцентира, че съперници на Бойко Борисов днес са се „ спихнали “, тъй като имат вяра в мита за Американското посолство – а точно, че там има едни „ мрачни и страшни хора, които ще наредят на Бойко Борисов какво да направи “. Според него този мит е безусловно неправилен, тъй като американците не могат, само че и не желаят да вършат такова нещо.

„ България е страна в Европа и в случай че те стартират да командват тук, сигурно ще се скарат с Франция и Германия. България не е чак толкоз значима за САЩ – нещо, поради което да се поемат такива тежести. Цялата игра на „ Продължаваме промяната “ е издигната на концепцията, че американците ще принудят Борисов. Но това е наивно, с цел да не кажа неуместно съмнение “, добави той.

Андрей Райчев обърна внимание на това, че Бойко Борисов е податлив да направи държавно управление за къс интервал от време – с хоризонт от шест месеца, с цел да се избегнат изборите през лятото и да се изчакат локалните избори. „ Това ще е някакъв тип служебно държавно управление, което няма да е подчинено на президента, а на Народното събрание “, посочи още той.

Социологът изясни още, че от „ Продължаваме промяната “ се държат като инатливо магаре. От една страна не желаят да вървят на избори, тъй като ще изгубят поддръжка, а от друга – не желаят да се коалират с ГЕРБ. „ Те седят сред тези две благоприятни условия “, разясни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР